25 februarie 2013

Oscar 2013: Cele mai frumoase rochii de pe covorul rosu

Defilarea din acest an de pe covorul rosu, la cea de 85-a editie a premiilor Oscar, a fost, ca in multi alti ani, spectaculoasa.

Doamnele din cetatea filmului si-au etalat tinutele somptuoase si anul acesta am vazut rochii fabuloase, poate mai multe decat in alti ani.

La gala de anul acesta au dominat fara indoiala nuantele pale si rochiile stil printesa.




Jennifer Lawrence, cea care a fost câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, a bifat şi un succes din punct de vedere vestimentar! Criticii au apreciat rochia de bal semnată Dior Haute Couture pe care Jennifer a ales să o poarte!



Amy Adams ne-a dat gata într-o creaţie somptuoasă marca Oscar de la Renta. Rochia gri, cu suprapuneri de tul, este în top 3 cele mai frumoase rochii de la premii.



Jennifer Aniston a fost mai îndrăzneaţă decât de obicei şi a mizat pe o creaţie roşu vibrant, de la Valentino. Superbă!



Charlize Theron a avut un look statuar, delicat, care-ţi taie răsuflarea prin perfecţiunea detaliilor. Rochia albă cu peplum preţios, de la Dior Haute Couture, s-a mixat perfect cu coafura garcon. Minunată apariţie!



Zoe Saldana a ales o rochie cu croi sirenă şi materiale în degrade. Detaliile florale de pe bust au făcut deliciul ţinutei.



Kerry Washington, starul din „Django”, s-a făcut remarcată în rochia corai, cu bust stropit cu cristale, de la Miu Miu.



Jennifer Garner a fost elegantă într-o creaţie Gucci de culoare vinului. Trena impunătoare şi bijuteriile cu diamante în valoare de 2.5 milioane de dolari au clasificat-o pe Jen în topul celor mai bine îmbrăcate celebrităţi de la Oscar.



17 februarie 2013

Machiaj de primavara: 8 culori trendy anul acesta

Odata cu venirea primaverii, vom vedea o explozie de culoare si de prospetime, mai ales in ceea ce priveste machiajul. Pentru acest sezon, makeup artistii propun lookuri indraznete, dar in acelasi timp romantice si feminine.

Nu te teme sa incerci ceva nou, sa experimentezi, sa jonglezi cu nuantele si sa faci combinatii care sa-ti evidenteze privirea.

Intotdeauna poti gasi surse de inspiratie in look-urile modelelor de pe podiumurile de moda, pe care le poti adapta propriului tau stil. Descopera care sunt cele mai trendy 8 culori pentru machiajul de primavara.



1. Albastru

 
In aceasta primavara, este musai sa ai cel putin un fard albastru, desi credem ca mai utila ti-ar fi o paleta care sa includa diverse nuante de albastru si turcoaz. Cat despre textura, orienteaza-te catre farduri compacte mate si farduri cu pigmenti stralucitori.

Spre deosebire de nuantele neutre, cum este bejul sau maroul, albastrul este ceva mai greu de purtat, insa nu imposibil. Makeup artistii spun ca nuantele de albastru sunt ideale pentru ochii albastri, in special nuantele inchise, dar pot pune in evidenta si ochii caprui. Daca ai ochii verzi, alege o nuanta de albastru care inclina spre indigo, iar daca ai ochii negri, alege nuante puternice de albastru sau turcoaz.

Albastrul este o nuanta evidenta, asa ca nu trebuie neaparat sa o combini cu alte culori. Desigur, un strop de auriu nu strica niciodata, insa totul depinde de nuanta de albastru pe care vrei sa o folosesti primavara aceasta.
 

2. Roz

 
In machiaj, rozul va face cariera primavara aceasta. Nu atat in privinta fardurilor, cat a blushului si a rujurilor/glossurilor.

Ne-am tot gandit cum sa-i spunem rozului superb care se poarta sezonul acesta, dar ne vin in minte atat de multe idei, incat nu ne putem rezuma la una singura.

Primavara aceasta, rasfata-ti buzele si pometii cu produse in nuante de pink grapefruit, pink melon, honeysuckle si dusty pink.
 
 
 

3. Aubergine

 
In general, primavara se poarta culorile vii, dar sa stii ca primavara aceasta makeup artistii vin cu o mica schimbare: nuantele tipice sezonului toamna-iarna raman in tendinte.

Astfel, una dintre cele mai trendy culori este aubergine-ul.

Foloseste cu incredere si rosul in nuanta vinului sau nuantele inchise tipice fructelor de padure.
 
 
 

4. Nude

 
Culorile nude sunt foarte trendy in aceasta primavara.

In categoria culorilor nude intra rozul pastelat, bejurile, maroul foarte deschis si, in general, toate nuantele perlate.





5. Blocurile de culori

 
Ziceam la inceput ca primavara aceasta tendintele iti permit sa experimentezi o multime de machiaje.

Ei bine, blocurile de culori se numara printre cele mai trendy idei de makeup.

Incearca sa combini farduri aurii, albastre si mov, pentru o privire pur si simplu ispititoare.
 
 
 
 
 

6. Duo de roz

 
Am tot vorbit despre farduri si rujuri, dar iata ca a venit vremea sa ne indreptam privirea si catre cele mai trendy culori pentru unghii.

Primavara aceasta, incearca neaparat duo-urile de roz pe unghii si vei fi pretty in pink.
 
 
 

7. Bronz aramiu

 
Nuantele de bronz aramiu si marourile cu mult pigment auriu arata fantastic primavara aceata si iti confera un look fresh, ca si cum tocmai te-ai intors dintr-o vacanta la mare.




8. Tangerine

 
Rosul tangerine, coraiul, portocaliul ars, toate aceste culori sunt in tendinte primavara aceasta.

Alege-le pentru ochi, pometi si buze, pentru un look tineresc si seducator.

15 februarie 2013

Valentino Spring/Summer 2013 Couture

Colectia Valentino Haute Couture a fost, poate, cea mai remarcabila colectie a intregii saptamani Haute Couture de la Paris. Maiestria cu care au fost lucrate tinutele este un etalon pentru industria modei, iar hainele sunt genul pe care orice femeie si-ar dori sa le poarte la uneveniment fastuos.
 
Broderiile si insertiile de cristale sunt atat de subtil incorporate in straturile de tulle si de sifon, incat par intrinseci designului creatiei. Spre diferenta de alte colectii haute couture, nu exista acea impresie ca aplicatiile au fost puse doar de dragul de a fi acolo sau pentru a satisface nevoia de opulenta a cumparatoarelor bogate.
 
O parte din farmecul discret al colectiei e dat de echilibrul fiecarei creatii: jachete cu aplicatii de perle sau margele sunt combinate cu fuste simple din bumbac. Nu lipsesc, bineinteles, rochiile din satin, sculpturale dar totodata austere, cu taieturi in loc de maneci sau purtate pe sub mantale, care combina, parca, valorile estetice ale Renasterii cu cele ale anilor ’60.
 
Rochiile modeste, cu decolteu rotund, maneci lungi si fuste in forma de clopot au introdus o viziune alternativa asupra feminitatii. “Ne place sa credem ca sunt diferite modalitati de a fi sexy”, a declarat Maria Grazia Chiuri intr-un interviu. Din punctul nostru de vedere, au reusit sa demonstreze asta din plin.
v

12 februarie 2013

"Fashion......"

Înainte de a deschide subiectul fashion, orice femeie trebuie să aibă un minimum de cunoştinţe despre câteva noţiuni altfel foarte des folosite, dar nu întotdeauna corect: haute couture, fashion, modă, vestimentaţie, stil. Despre acestea înveţi în prima lecţie atunci când ai norocul să faci un intership la o mare casă de modă.
 
Multe femei pomenesc haute couture atunci când se referă la hainele proprii care nu au nimic de-a face cu acest tip aparte de croitorie. Am văzut că există deja pe site un articol care explică suficient cât să eviţi o confuzie jenantă.

Aşa încât lor, doar pentru a mai sublinia odată unde se strecoară de obicei eroarea, voi rezuma că acest termen defineşte haine unicat, create special pentru podium, rareori puse în vânzare (prin licitaţii sau comenzi speciale) la un pret exorbitant, haine ce nu sunt niciodată purtate pe stradă. Ca să ilustrez confuzia, îmi vine în minte un “mare designer” român care prezenta odată, nici prima şi nici ultima dată, haute couture la Braşov. Şi tot ce a reuşit a fost să se facă de râs.
 
Fashion. La origine, cuvântul avea semnificaţia de “costum”, ca atunci când te costumezi pentru un bal mascat. De-a lungul timpului, termenul a fost adaptat şi aria lui, lărgită, definind acum hainele, în general, şi studiul lor. Este incorect aşadar să spunem “Ce fashion eşti! sau Ce fustă fashion ai!” În limba română echivalentul este “modă“, cu toate că, teoretic, este incorect. “Fashion” este corect folosit doar când vorbim despre “industria fashion – industria modei”sau despre “fashion media – jurnalism de modă“. 

Modă. Termenul defineşte fie întreaga industrie, fie totalitatea hainelor şi accesoriilor care “se poartă într-un sezon. În context real, moda reprezintă o anumită ţinută purtată de un manechin pe podium, în timpul prezentării unei colecţii, sau ansamblul de haine, pantofi, bijuterii, coafura şi machiajul pe care designerul le alege pentru a se (re)prezenta. Expresia “la modă” nu are nici ea vreo legătură cu definiţia termenului. Putem alege, fără să se cheme că suntem pedante în exprimare, să spunem ţinuta este modernă, actuală, interesantă, frumoasă” în loc de ţinuta sau purtătoarea ei este la modă

Vestimentaţie. Reprezintă totalitatea hainelor pe care alegem să le purtăm într-un moment al zilei, oriunde ne-am afla. Vestimentaţia poate
 fi o combinaţie liber aleasă sau impusă în cazul unor meserii specifice.
Stil. Amplu şi complex subiect, dar legat de felul în care ne îmbrăcăm, stilul poate face referinţă fie la design, fie la fashion, ca mod personal de exprimare prin haine. Şi mai ales, stilul poate face diferenţa aceea la care visăm toate. Stilul poate fi unul personal, creativ, definit de evenimente care ne-au influenţat, sau poate fi pur şi simplu copiat, atunci când decidem, inspirat sau nu, doar să imităm. Stilul vestimentar, alături de celelalte tipuri de stil, ar trebui să rotunjească mesajul pe care îl transmitem lumii despre ceea ce suntem. 

Nu cred că am spus neapărat ceva nou, dar cred că e un bun început pentru a spune mai apoi poveşti despre cum ne facem alegerile pentru a arăta celor din jurul nostru cea mai bună variantă a celei care suntem. Poveşti pe care le aştept şi de la voi.