28 aprilie 2013

Ce pantofi porți în sezonul primăvară-vară 2013?

Pantofii sunt accesoriile care pun cel mai bine o ținută în evidență, de multe ori fiind piesa cheie, în jurul căreia se poate compune aceasta. Sezonul acesta aduce în tendințe diverse tipuri de pantofi, de la cei cu tocuri masive, la pantofii transparenți sau cei cu cele mai ciudate forme de tocuri, pentru ca fiecare persoană să își poată alege modelul care i se potrovește cel mai bine.

Pantofii cu tocuri masive și dreptunghiulare sunt cei mai potriviți pentru un aer retro, oferind femeilor care îi poartă un plus de feminism asemenea celui din anii ’50. Casele de modă care au readus pe podium acest gen de pantofi au fost: Bottega Veneta, Chanel sau Erdem.





 
 


Cizmele cu barete au fost revelația sezonului primăvara-vară 2013, fiind foarte asemănătoare cu sandalele stil gladiator. Acestea impun tocuri înalte sau platfoeme, dar și vârful ascuțit sau rotund. Pe podium au fost prezentate de case precum Versace, Altazurra sau Fendi.










Pantofii cu tocuri arhitecturale sunt unii dintre cei mai în vogă în acest sezon, datorită tocurilor stridente și a combinațiilor ciudate care demonstrează încă o dată creativitatea designerilor. Fie că sunt tocuri de altă culoare sau decorați cu ținte, aceste modele au fost propuse de Case de modă precum Givenchy, Cavalli, Fendi sau Guy Laroche.
 
 
Pantofii cu elemente metalice sunt din nou în tendințe în acest sezon, fie că vorbim de pantofii metalizați, aurii, argintii sau în culor mai îndrăznețe cum este fuchsia. Îi regăsim pe podiumurile de modă ale unor Case precum Marchesa, Moschino, Armani sau Chloe.

Pantofii transparenți sunt un trend foarte apreciat în acest sezon, fie că au doar câteva accente transparente sau au tocurile din pexiglass, aceștia fiind extrem de cool. Îi vedem în prezentările de modă pentru Michael Kors, Stella McCartney, Valentino sau Donna Karan.

Pantofii cu vârful ascuțit se mențin și ei în trendurile sezonului primăvară-vară 2013, numai că vârful este și mai alungit făță de sezoanele trecute.

            Pantofii cu talpă ortopedică pun accentul pe platformele sculptate în cele mai ingenioase modele, unele fiind adevărate opere de artă, precum cele propuse de Emilio Pucci, Dolce Gabbana sau Donna Karan.
 



În ceea ce privește culoarea, sezonul acesta se pune accent pe bicromatism în nuanțe de: alb-negru, una dintre cele mai în vogă combinații în sezonul acesta, iar pantofii nu fac o excepție, nude-alb sau nude-negru. Nici culorile foarte tari nu trebuie evitate precum albastrul care se bucură de o mare popularitate sau tonuri de portocaliu, mai ales în nuanța nectarinei.
Pantofii și sandalele cu accente din piele de reptile sunt foarte apreciate și în acest sezon. Sandalele minimaliste din piele de reptilă propuse de Gucci sau Kenzo pot fi o alegere foarte insiprată.

Pantofii și sandalele cu imprimeuri fie că vorbim de imprimeuri florale, geometrice sau abstracte, acestea sunt potrivite pentru o zi de primăvară.
Sandalele lady like mai ales cele cu toc subțire și barete dau un plus de feminitate oricărei ținute.

Balerinii sunt și ei în trend în acest sezon, fiind foarte comozi și versatili, așa că nu îi ocoli.

 

15 aprilie 2013

Pantaloni - Tendinte pentru 2013








Sezonul cald nu este rezervat in exclusivitate fustelor si rochiilor. Designerii propun pantalonii ca alternativa de stil pentru femeile care opteaza pentru eleganta si confort, in acelasi timp. Croiul se rezuma, in principiu, la un stil minimalist, privilegiate fiind liniile curate, drepte, inspirate din moda masculina.




In ceea ce priveste cromatica, parerile brand-urilor sunt impartite. Atelier Versace, Armani Prive si Bouchra Jarrar recomanda modele office, in nuante sobre, adecvate mediului business, in timp ce Dior Haute Couture, Giambattista Valli, Alexis Mabille si Jean Paul Gaultier se declara adeptii tonurilor pastelate si, mai mult decat atat, ai texturilor lucioase. Acesti pantaloni eleganti se preteaza petrecerilor de cocktail, ilustrand, prin excelenta, chic-ul androgin intersectat cu feminitatea diafana a tonurilor mute, discrete.

6 aprilie 2013

Papionul – istoria accesoriului vestimentar barbatesc



Papionul este, probabil, cel mai clasic element din vestimentatia festiva a barbatilor. Dupa mai bine de doua secole in care a infruntat schimbarea de mentalitate a Occidentului si trecerea la ideile inovatoare moderniste, papionul a ramas, iata, de o importanta primordiala pana in zilele noastre.

Multi il considera singurul accesoriu capabil sa faca diferenta dintre un gentleman si un barbat doar imbracat elegant. Cert este ca spre deosebire de cravata, a carei ruda apropiata este, papionul cunoaste o intrebuintare mai restransa in capitolul moda barbati

.

Istoria papionului avea sa inceapa in Europa, in vremuri extrem de tulburi. Se spune ca in timpul razboaielor prusace din secolul al XVII-lea, mercenarii croati purtau esarfe in jurul gulerului de la camasa pentru a-l tine inchis in partea din fata.

Nu se stie de ce, dar obiceiul a fost repede adoptat sub numele de cravata (derivat din cuvantul frantuzesc pentru “croat”) de catre clasele sociale superioare din Franta, apoi de un personaj influent din lumea vestimentatiei.

Perioada de inflorire si maturizare corespunde secolelor XVIII-XIX. In aceasta vreme s-au diferentiat stilurile, au fost incercate materiale si culori noi.

Trainicele papioane negre dateaza abia din 1886, cand Pierre Lorillard V  propune costumul ca o alternativa pentru fracul purtat cu papioane albe. Noul smoching, tuxedo, a primit numele de la Tuxedo Park din New York, unde a fost purtat intaia data.

Istoria se repeta iar astazi, culorile si modelele de papioane parcurg o noua etapa de progres. Accesoriul poate fi fabricat din orice material textil, dar de cele mai multe ori se prefera matasea, bumbacul sau amestecurile de tesaturi.